Searching...
Κυριακή 17 Αυγούστου 2014
Κυριακή, Αυγούστου 17, 2014

Πάπια με σάλτσα από βερίκοκα


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πάπια (2½ -3 κιλά περίπου)
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών (all spice)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • ½ κουταλάκι γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 300γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 σφηνάκι γλυκό άσπρο κρασί
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένετε πολύ καλά την πάπια και την καθαρίζετε από το εμφανές λίπος της. 
  • Ανακατεύετε σε 2 ποτήρια βραστό νερό τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τα μπαχαρικά και το μέλι. 
  • Βυθίζετε την πάπια στο μίγμα αυτό και την μαρινάρετε 2 ώρες. 
  • Κρεμάτε την πάπια με ένα γάντζο πάνω από ένα σκεύος και την αφήνετε σε ξηρό μέρος 5-6 ώρες. (για να επισπεύσετε το στέγνωμά της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ μαλλιών). 
  • Βάζετε την πάπια σε ταψί, την αλείφετε με πινέλο με τα υλικά της μαρινάδας (νερό -μπαχαρικά –μέλι) και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το στήθος και να ροδοκοκκινίσει. 
  • Κόβετε το στήθος και το βγάζετε από τον φούρνο, το διατηρείτε ζεστό και συνεχίζετε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν εντελώς και τα πόδια. 
  • Ετοιμάζετε εν τω μεταξύ τη σάλτσα. Βράζετε τα βερίκοκα σε 2 φλιτζάνια νερό για 30 λεπτά. 
  • Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και το γλυκό κρασί. 
  • Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και την μεταφέρετε σε σαλτσιέρα. 
  • Για να σερβίρετε, κόβετε το στήθος σε φέτες και βάζετε τα πόδια ξεχωριστά στην πιατέλα. 
  • Αφαιρείτε το λίπος από τα υγρά του ταψιού και ανακατεύετε 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα βερίκοκου. 
  • Περιχύνετε την πάπια και τη συνοδεύετε με τηγανιτό ρύζι και την υπόλοιπη σάλτσα βερίκοκου.
Πηγή: ab.gr
 
Back to top!