Searching...
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

Κορμός σαν τσίζκεικ


ΥΛΙΚΑ: 

  • 450 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 28 γεμιστά μπισκότα τύπου "οreo"
  • 4 αβγά πολύ φρέσκα
  • 5 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
  • 1 καψουλάκι βανίλιας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο. 
  • Ανοίγουμε τα μπισκότα και αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι την κρέμα σοκολάτας που κρατάμε σε μπολ. 
  • Σπάμε τα αβγά χωρίζοντας τα. 
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη με το μίξερ χειρός,  μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα λίγα δευτερόλεπτα. 
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι. 
  • Χωρίζουμε όσα μπισκότα θα χρειαστούμε για να καλύψουμε μια μακρόστενη φόρμα για κορμό.
  • Τα υπόλοιπα τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το κακάο. 
  • Ανακατεύουμε. 
  • Βουτυρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψάκι και απλώνουμε σε παραλληλόγραμμο τον χυλό. 
  • Ψήνουμε για 10'. 
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας αναμειγνύουμε στο μίξερ την γέμιση από τα μπισκότα που κρατήσαμε με το τυρί, τη βανίλια και 100 γρ. ζάχαρη. 
  • Κόβουμε το παντεσπάνι που ψήσαμε σε τρία μέρη στο μέγεθος της φόρμας. 
  • Τοποθετούμε στη φόρμα το ένα κομμάτι και απλώνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε επάνω μια στρώση από τα μπισκότα που κρατήσαμε και  το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. 
  • Κατόπιν πάλι μια στρώση μπισκότα, στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι. 
  • Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.  
Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!