Searching...
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

Κουραμπιέδες του Στέλιου Παρλιάρου


ΥΛΙΚΑ:
  • 300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
  • 125 γραμμάρια αμύγδαλο
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 25 γραμμάρια Ρούμι μαύρο
  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  •  Άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)
  • Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα .
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
  • Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
  • Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.
Πηγή: time2cooknow.blogspot.gr
 
Back to top!