Searching...
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014
Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2014

Σουφλέ με κολοκύθι


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα 
  • 1 φλιτζάνι λουκάνικο κοτόπουλο ή λουκάνικο με πράσο, ψιλοκομμένο 
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί 
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 
  • 125 gr. αγελαδινό βούτυρο 
  • 4 αυγά 
  • 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά 
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο 
  • 4-5 κλαδάκια της ρίγανης, ψιλοκομμένα 
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ 
  • Αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κολοκύθι με το βούτυρο και με λίγο αλάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να φύγουν τα υγρά του. 
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα, τα μυρωδικά, τη φρυγανιά, τη μπέικιν, το παριζάκι, το τριμμένο τυρί, πιπέρι και τέλος τους κρόκους. 
  • Ανακατεύουμε καλά. 
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα ιδανικά στην στρογγυλή φόρμα του σουφλέ με τα ψηλά τειχώματα ή σε ένα μικρό ταψί-δεν θέλουμε να είναι πολύ απλωτό το μείγμα. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα. 


Tip: Τα μικρά κολοκυθάκια είναι καλύτερα, γιατί δεν βγάζουν πολλά υγρά.

Πηγή: missbloom.gr
 
Back to top!