Searching...
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κρουασάν



ΥΛΙΚΑ για 12 ρολάκια:
  • 1 συσκευασία Φρέσκια ζύμη για κρουασάν (230γραμ.)
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη 
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλλα 

Για το γλάσο: 
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη 
  • ¼ κουτ. του γλυκού βανίλια 
  • 2-3 κουτ. του γλυκού γάλα

Για το γαρνίρισμα: 
  • Κόκκινα και πράσινα ζαχαρωμένα κεράσια, κομμένα στη μέση 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα).
  • Ξετυλίγετε και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ορθογώνια κομμάτια (2 τρίγωνα ανά κομμάτι), πιέζοντας καλά με τα δάχτυλά σας τις διαγώνιες διατρήσεις που έχει η ζύμη, μέχρι να ενωθούν.
  • Απλώνετε σε κάθε κομμάτι την μαργαρίνη ή το βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την ζάχαρη και την κανέλλα και απλώνετε ομοιόμορφα σε κάθε κομμάτι. Τυλίγετε σε ρολά ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά πιέζοντας με τα δάχτυλα για να κολλήσει καλά.
  • Κόβετε κάθε ρολό σε 4 ίσες φέτες και τις τοποθετείτε με τέτοιο τρόπο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ούτως ώστε να σχηματίσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
  •  με 1 ρολάκι στην κορυφή και συνεχίζετε με 2 στην επόμενη σειρά, χωρίς να αφήσετε κενά μεταξύ τους. Συνεχίζετε με μία σειρά από 3 ρολάκια και κατόπιν μία ακόμη σειρά με 4 ρολάκια. Τα τελευταία 2 ρολάκια τα χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε τον κορμό του δέντρου σας.
  • Ψήνετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν για 3 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα υλικά για το γλάσο και απλώνετε πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τέλος γαρνίρετε με τα κεράσια και σερβίρετε.

Πηγή: pillsbury.gr
 
Back to top!