Searching...
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014

Κουραμπιέδες με καβουρντισμένα αμύγδαλα



ΥΛΙΚΑ: 

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 500 γρ. φυτίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/3 απο το φακελάκι Μπέγκιν Πάουντ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • λίγη κανέλα
  • 200 γρ. αμύγδαλα ωμά ολόκληρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ξεκινάμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα αμύγδαλα. 
  • Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Τα δουλεύουμε πολύ καλά όλα μαζί και μετά ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα αφού πρώτα τα έχουμε καβουρντίσει και κατόπιν σπάσει στο μίξερ. 
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 
  • Τους ψήνουμε στους 170-180 για 20-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο. 
  • Όταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Καλή επιτυχία.

Πηγή: egynaika.gr
 
Back to top!