Searching...
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

Αστεράκια-σάντουιτς με λεμόνι

Τραγανά με βελούδινη γέμιση και χιονάτη ζάχαρη άχνη. Είναι μια φανταστική εναλλακτική για εσένα που κουράστηκες με τα κλασικά γλυκά των γιορτών. Δοκίμασέ το με eggnog ή γιορτινή ζεστή σοκολάτα...

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι φυτίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3/4 κ.γ.  baking powder
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1/3 φλιτζανιού sour cream (ξινή κρέμα)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση λεμόνι: 
  • 1/3 φλιτζανιού  μασκαρπόνε ή 85 γραμμ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε θρεμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα ή μαρμελάδα λεμόνι
  • 1 φλτιζάνι άχνη ζάχαρη
  • Επιπλέον ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα το βούτυρο και τη φυτίνη στην υψηλή ταχύτητα για 30 δεύτερα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το μπέηκιν, τη σόδα και το αλάτι να αφρατέψουν τα υλικά. Πρόσθεσε την κρέμα, το αυγό και τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίξε το αλεύρι και χτύπα να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Χώρισε τη ζύμη στη μέση, σκέπασέ την και βάλτην στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε κάθε μισό ζύμης σε φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστών.
  • Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ αστεράκι πλάτους περίπου 7,5 εκατοστών για να κόψεις τα μπισκότα.
  • Θα χρειαστείς άλλο ένα κουπάτ αστέρι 2,5 εκατοστών. Με αυτό, στα μισά μπισκότα θα αφαιρέσεις από το κέντρο τους ένα αστεράκι ζύμης.
  • Βάλε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα με απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους και ψήστα για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και από κάτω.

Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!