Searching...
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014

Γρήγορη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Μισό πακέτο βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
  • Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.
  • Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.
  • Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.
  • Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.
  • Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια

Tip: 

  • Γίνεται εξίσου πεντανόστιμη και χωρίς σιρόπι.
  • Κι αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!

Πηγή: infokids.gr
 
Back to top!