Searching...
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Βασιλόπιτα με φουντούκια και σταγόνες σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ:

  • 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη [500-550 γρ.]
  • 6 αυγά χωρισμένα ασπράδια, κρόκοι
  • 1 1/2 κούπες βούτυρο γάλακτος [350 γρ.]
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια [120 γρ.]
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας [προαιρετικά]
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 32-36 εκ. αντικολλητικό χαρτί.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά και μόλις αφρατέψει, ρίχνουμε ένα ένα τα κροκάδια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σταδιακά, λίγο λίγο, το αλεύρι εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 
  • Αφήνουμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, για να μη ξεφουσκώσει, από κάτω προς τα επάνω με μια μαρίζ ή σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου [πρέπει το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέϊκ, να βγει εντελώς στεγνό. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το κέϊκ σε πιατέλα. Βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το πάτο και βάζουμε το φλουρί. Τη γυρίζουμε και τη διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.

sintayes.gr
 
Back to top!