Searching...
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014

Σολομός με κρούστα μπαχαρικών



ΥΛΙΚΑ:

  • 4 φέτες σολομού
  • 1/2 φλιτζ. Βιτάμ 
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές κόκκους πιπεριού
  • 1 κουταλιά εστραγκόν αποξηραμένο τριμμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • Αλάτι
  • Σαλάτα ανάμεικτη
  • Τοματάκια κομμένα σε ροδέλες
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Thousand Islands salad dressing

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ξέπλυνε και στράγγιξε τις φέτες σολομού. Αυτή βέβαια είναι μόνο η αρχή. Βάλε σε ένα μπολ τη φρυγανιά, τους κόκκους πιπεριού, το εστραγκόν, τη ρίγανη, αλάτι και ανακάτεψε.
  • Βάλε τις φέτες σολομού στο μπολ με το μείγμα μπαχαρικών και πάτησέ τις ελαφρά, ώστε να κολλήσουν στη μία πλευρά. Λιώσε μετά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το Βιτάμ
  • Culinesse και τηγάνισε τις φέτες σολομού, πρώτα από την πλευρά που δεν είναι καλυμμένη με μπαχαρικά, για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια γύρισε τις φέτες κι από την άλλη πλευρά, με πολύ προσοχή να μην έχουμε ατυχήματα, και τηγάνισέ τις για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Βγάλε τις φέτες σολομού με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και σέρβιρε συνοδεύοντας με σαλάτα ανάμεικτη περιχυμένη Thousand Islands salad dressing και γαρνίροντας με τοματάκια και ψιλοκομμένο άνηθο.

Πηγή: cookoo.gr
 
Back to top!