Searching...
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό με πέκαν και πόρτο


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι καρύδια πέκαν ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. Worcestershire σος ή σος σόγιας
  • 2 μέτρια ψαρονέφρια (φιλέτο χοιρινού)
  • 2 φλιτζάνια κρασί πόρτο ή ξηρό Μαρσάλα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά σύκα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • Μερικά κουμ κουάτ (προαιρετικά για τη διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC βαθμούς
  • Βάλε στο μπλέντερ τα καρύδια, το τυρί, τη μουστάρδα και τη Worcestershire σος να γίνουν λείο μείγμα.
  • Βούτηξε τα ψαρονέφρια να καλυφθούν παντού με το μείγμα.
  • Βάλε το κρέας στην άκρη σε ένα ταψί να ψηθεί για 25' με 35' λεπτά. Κάλυψέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το για άλλα 15' λεπτά.
  • Για να φτιάξεις τη σάλτσα που θα το συνοδεύσει: σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε το πόρτο, τα σύκα και τη ζάχαρη. Άφησε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμήλωσέ την και άσε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά χωρίς να σκεπάσεις μέχρι να μειωθεί σε περίπου 2 και 1/4 φλιτζάνια. Άφησέ την να κρυώσει ελαφρά.
  • Βάλε τη μισή σάλτσα στο μπλέντερ για να την κάνεις λεία και αφού τη χτυπήσεις πρόσθεσε την άλλη μισή. Σούρωσε τη σάλτσα σε ένα μπολ μέσα από μία πετσέτα ή τουλπάνι και πέταξε ό,τι κρατήσει το τουλπάνι. Βάλε τη σάλτσα ξανά στην κατσαρόλα και ζέστανέ τη σε χαμηλή φωτιά.
  • Κόψε το χοιρινό σε φέτες και σέρβιρέ το περιχύνοντας με σάλτσα.
  • Αν θέλεις γάρνιρε με κουμ κουάτ.
Πηγή: tlife
 
Back to top!