Searching...
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Βασιλόπιτα - Ηλίας Μαμαλάκης


ΥΛΙΚΑ:

  • 750 γραμ αλεύρι
  • 200 γραμ βούτυρο
  • 260 γραμ ζάχαρη άχνη
  • 3 αβγά
  • 100 γραμ φρέσκο γάλα
  • 25 γραμ κονιάκ
  • 2 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 25 γραμ μαχλέπι καλά κοπανισμένο
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 60 γραμ καρυδόψιχα
  • καθαρισμένα ρόδια για τη διακόσμηση
  • κερασάκια για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ σας το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα κτυπάτε καλά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά.
  • Σε ένα μπολ κτυπάτε μαζί τα αβγά με το γάλα και το κονιάκ. Στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα των αβγών μέσα στο μίξερ που εξακολουθεί και κτυπάει το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη βανίλια. Αφήνετε το μίξερ να συνεχίσει να δουλεύει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη καρυδόψιχα. Το ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Αδειάζετε το μείγμα αλευριού μέσα στο μίξερ και συνεχίζετε το κτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη ζύμη. Σταματάτε το μίξερ.
  •  Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 40 εκ , ρίχνετε μέσα το μείγμα, το ισιώνετε καλά με μια σπάτουλα να απλωθεί παντού.
  • Ψήνετε τη πίτα στους 180ο για 45 λεπτά.
  • Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει, τη βγάζετε από το ταψί και τη πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
  • Διακοσμείτε βάζοντας κερασάκια στο κέντρο της βασιλόπιτας. Γύρω-γύρω στη πιατέλα τοποθετείτε σπόρους ροδιού.

fimes.gr
 
Back to top!