Searching...
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Red Borscht! Το κατακόκκινο πρώτο πιάτο



Μια έντονη κόκκινη σούπα από παντζάρι. Ό, τι πρέπει για πρώτο πιάτο... είναι πολωνικής καταγωγής, έχει κάθε λογής λαχανικό και μυρωδικό και το έντονο χρώμα της θα δώσει σίγουρα πιο επίσημη και γιορταστική ατμόσφαιρα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 μεγάλα παντζάρια
  • 3 λίτρα ζωμό βοδινού (αλλιώς ρίξε ένα κύβο βοδινού σε τρία λίτρα ζεστό νερό)
  • 2 γογγύλια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια (ιδανικά κρέμινι)
  • 2 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. άνηθο
  • 2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο πιερόγκι της επιλογής σου (πολωνικά ζυμαρικά με γέμιση σαν τα τορτελίνι)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ξέπλυνε τα παντζάρια καθάρισε και κόψε σε λεπτές φέτες. Πρόσθεσε σε μια μεγάλη κατσαόλα με το ζωμό βοδινού και τα φύλλα δάφνης και άσε να σιγοβράσουν 20 λεπτά.
  • Όσο σιγοβράζει η σούπα καθάρισε και ψιλόκοψε τα υπόλοιπα λαχανικά σου και πρόσθεσέ τα όλα σιγά, σιγά στη σούπα, μαζί με τα μπαχαρικά, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  • Συνέχισε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμη σε χαμηλή φωτιά.
  • Σούρωσε τη σούπα και πέρασε τα στέρεα υλικά από ένα μπλέντερ για να γίνει πιο απαλή και βελούδινη.
  • Δοκίμασε και διόρθωσε το αλατοπίπερο και το ξύδι αν χρειάζεται.
  • Ετοίμασε και τα πιερόγκι βράζοντας σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σέρβιρε τη σούπα με μερικά από τα πιερόγκι στη μέση.

Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!