Searching...
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

Christmas Coffee Cocktail



ΥΛΙΚΑ:

Για τα μπισκοτάκια αστεράκι: 

  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (υπολόγισε λίγο ακόμη για το ζύμωμα)

Για το cocktail καφέ/ποτήρι: 

  • Διπλή δόση δυνατού εσπρέσο
  • 1 κ.σ. λικέρ καφέ
  • Λίγο γάλα 2%
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανάμειξε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τον κρόκο αυγού σε ένα μπολ Πρόσθεσε και την βανίλια.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι κοσκινισμένο κατά προτίμηση. Ζύμωσε με τα χέρια να γίνουν όλα τα υλικά ένα.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και ζύμωσε καλά να μαλακώσει και αν γίνει λεία η ζύμη σου.
  • Άνοιξε τη ζύμη σε φυλλαράκια - μισή, μισή - και κόψε με αστεράκι κουπάτ σε αστεράκια. Φρόντισε να κάνεις μια μικρή εγκοπή 2 εκατοστών σε μια άκρη για να στέκεται στο ποτήρι.
  • Στρώσε σε μια λαδόκολλα και σκέπασε τα κουλουράκια σου με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC και ψήσε για 10-12 λεπτά να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Άφησε να κρυώσουν και πασπάλισε με ζάχαρη.
  • Ετοίμασε τον εσπρέσο στο κανατάκι ή την καφετιέρα σου. Φρόντισε να βάλεις όση ζάχαρη θέλει κάθε καλεσμένος πριν τον ρίξεις στο ποτήρι του cocktail.
  • Πρόσθεσε το λικέρ καφέ και ανακάτεψε. Άφησε να κρυώσει (ίσως ο καυτός καφές να αφαιρέσει λίγο την αίσθηση του αλκοόλ. Αν θες πρόσθεσέ το αφού κρυώσει).
  • Ρίξε τον καφέ κρύο στο ποτήρι. Χτύπησε το γάλα σε μια φρεπεδιέρα ή με το μίξερ να πήξει και να κάνει κρέμα.
  • Πάρε με ένα κουταλάκι από πάνω την πιο πηχτή κρέμα και πρόσθεσε να κάνει μια στρώση πάνω από τον καφέ.
  • Στερέωσε και ένα αστεράκι στο χείλος του, πασπάλισε με λίγο μοσχοκάρυδο και σέρβιρε.

Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!