Searching...
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015
Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015

Υπέροχο Maltesers κέικ!


Μια συνταγή για ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο κέϊκ,που θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του και την απίστευτη εμφάνισή του.

ΥΛΙΚΑ:

Για το κέϊκ:
  • 200 γρ.[1 φλ. τσαγιού] καστανή ζάχαρη
  • 185 ml [3/4 φλ. τσαγιού] γάλα
  • 125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 190 γρ. [1 1/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] σκόνη κακάο
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη γέμιση σοκολάτας:
  • 185 γρ. βούτυρο, επιπλέον, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. [2 1/4 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
  • 5ο γρ. μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
  • 1 κ.σ. γάλα

Για τη Ganache [Γκανάς] σοκολάτας:
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 465 γρ. Maltesers για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.

Για το κέικ: 
  • Τοποθετείστε τη καστανή ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και ανακατέψτε το συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και γίνει ένα λείο μείγμα. 
  • Κατεβάζετε το μείγμα βουτύρου από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, το αλεύρι και τη σκόνη κακάο. 
  • Τέλος προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί.
  • Βάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου [κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και όταν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.

Για τη ganache: 
  • Βάζετε σε μπολ τη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Για τη γέμιση: 
  • Χτυπάτε στο μίξερ το επιπλέον βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. 
  • Προσθέτετε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη, τη 1 κ.σ. γάλα και 1 1/2 κ.σ. ganache. 
  • Αφήνετε στην άκρη τη γέμιση και τη ganache να κρυώνουν.

Για τη συναρμολόγηση: 
  • Εν τω μεταξύ κόβετε, με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι, το κρύο πλέον κέϊκ οριζόντρια σε τέσσερα στρώματα. 
  • Το ποθετείστε το ένα στρώμα παντεσπανιού/κέϊκ και απλώστε από πάνω το 1/3 της γέμισης. 
  • Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο και τρίτο στρώμα παντεσπανιού. Τελειώνετε με το τελευταίο παντεσπάνι. 
  • Αλείφετε στη κορυφή και τα τοιχώματα, με τη βοήθεια μιας μαρίζ τη ganache [γκανάς] και διακοσμείτε με τα Maltesers.

ingossip.gr
 
Back to top!