Searching...
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Παλατιανοί κεφτέδες με τζατζίκι από ραπανάκια


Παραλλαγή των παλατιανών κεφτέδων, ένα ακόμη εξαιρετικό πιάτο της πολίτικης κουζίνας. Εδώ οι κεφτέδες γίνονται από μίγμα τριών κιμάδων και ντύνονται με τραγανό φύλλο κρούστας πριν παναριστούν και τηγανιστούν. Θα τους συνοδεύσουμε με ένα αλλιώτικο τζατζίκι ενισχυμένο με τη σπιρτάδα από τα ραπανάκια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 
  • 300γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 150γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 150γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
  • 6 κουτ. σούπας νερό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ: 
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το τζατζίκι
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 ραπανάκια μικρά, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30γρ. ξίδι λευκό
  • 60γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το τηγάνισμα
  • 3 αβγά χτυπημένα ελαφρώς
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση του κιμά: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη.
  • Τυλίγετε τους κεφτέδες: Απλώνετε δύο φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα μεταξύ τους, παίρνετε ένα μέρος από τη γέμιση και το απλώνετε ομοιόμορφα κατά μήκος της μικρής πλευράς των φύλλων. Κλείνετε τις δύο άκρες προς τα μέσα και στη συνέχεια τα τυλίγετε σαν μπαστούνι. Στο τελείωμα βάζετε λίγο λιωμένο βούτυρο για να κλείσει καλά το ρολό. Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Βάζετε τα μπαστούνια στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια τα βγάζετε και τα κόβετε σε φέτες πάχους 2εκ. περίπου.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε το τζατζίκι: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε και το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να δροσίσει.
  • Αφού κόψετε το ρολό σε κεφτέδες, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Βουτάτε την κάθε φέτα-κεφτέ στα χτυπημένα αβγά αφού πρώτα τους αλευρώσετε ελαφρώς και τους τηγανίζετε στο ζεστό λάδι για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε τους κεφτέδες σε χαρτί απορροφητικό για να στραγγίξουν.
  • Μεταφέρετε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα και τους σερβίρετε συνοδεύοντας με το τζατζίκι που ετοιμάσατε.


olivemagazine.gr

 
Back to top!