Searching...
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015
Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015

Cheesecake με ανθότυρο και μαρμελάδα φράουλα


ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
  • Μπισκότα τύπου digestive: 200 γρ.
  • Βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • Ανθότυρο ανάλατο: 250 γρ.
  • Αυγά: 2 κρόκοι και 1 ολόκληρο
  • Αλάτι: λίγο
  • Ζάχαρη: 80 γρ.
  • Ζελατίνα: 3 φύλλα
  • Γάλα φρέσκο: 60ml
  • Δρέμα γάλακτος: 300ml

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα (ή σιρόπι)
  • 100 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ετοιμάζετε τη βάση για το cheesecake ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Τρίβετε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με κινητά τοιχώματα. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Αφού το μείγμα ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας στραγγισμένα καλά και ανακατεύετε.
  • Αφήνετε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Χτυπάτε το ανθότυρο στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα και ανακατεύετε μαζί με το μείγμα των αυγών. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για να γίνει σφιχτή σαντιγί και την ανακατεύετε με το μείγμα τυριού. Αδειάζετε πάνω στη βάση μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Μοιράζετε στην επιφάνεια του γλυκού τις φράουλες κομμένες σε ροδέλες και απλώνετε τη μαρμελάδα ή το σιρόπι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο. Ξεφορμάρετε το γλυκό και κόβετε σε κομμάτια.


icookgreek.com
 
Back to top!