Searching...
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015

Μους εσπρέσο με baileys και σμέουρα



ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:

  • 225 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • ⅓ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι baileys
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο espresso
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος κρύα
  • 113 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα, πολτοποιημένα
  • περίπου 12 μπισκότα σοκολάτας τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Τοποθετήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Σε ένα μεγάλο ποτήρι χτυπήστε το baileys μαζί με το κακάο και σκόνη εσπρέσο. Προσθέστε το μείγμα στο κάδο του μίξερ, ξύνοντας τις πλευρές προς τα κάτω με μια σπάτουλα σιλικόνης, και να συνεχίσει το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
  • Στη συνέχεια χτυπάτε και την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την ενσωματώνετε μέσα στο μείγμα του μίξερ και με απαλές κινήσεις διπλώνετε το μείγμα.
  • Σε μικρά ποτήρια απλώνετε, το στρώμα της μους με τα ψίχουλα μπισκότο και πουρέ σμέουρων. Σερβίρετε κρύο.



newsone.gr
 
Back to top!