Searching...
Κυριακή 21 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015

Χαλβάς ψυγείου με μαρμελάδα πορτοκάλι


ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • μαρμελάδα πορτοκάλι
  • φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει) το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Μόλις τελειώει όλο το σιμιγδάλι, καβουρντίζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το χαλβά σε ταψί ή σκεύος της προτίμησής μας και τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα και φυλλαράκια δυόσμου.


icookgreek.com
 
Back to top!