Searching...
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2015

Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο


Η κλασική νοστιμιά του ζουμερού κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο απογειώνεται με μερικές μικρές έξτρα πινελιές.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 3 λεμόνια ζουμερά
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό τηγάνι στύβετε τα 2 λεμόνια, προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και το μέλι και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μοσχοβολήσει η κουζίνα σας από τα αρώματα.
  • Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες. Κόβετε το τρίτο λεμόνι σε φέτες και το προσθέτετε και αυτό στο ταψί. Ραντίζετε με το μείγμα μελιού- αρωματικών, σκορπάτε τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνετε για 50 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να γίνουν τραγανές.


olivemagazine.gr
 
Back to top!