Searching...
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2015

Kοτοσαλάτα σε ψωμάκι του burger


Ένα νόστιμο και ελαφρύ σνακ για το ταπεράκι του σχολείου και του γραφείου. Η ελαφρώς πικάντικη μουστάρδα Maille Mi-Forte χαρίζει στην κοτοσαλάτα ξεχωριστή γεύση.

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • μερικά τρυφερά φύλλα σγουρής γαλλικής σαλάτας
  • το στήθος από ένα κοτόπουλο (με πέτσα και κόκκαλο)
  • 1 δαφνόφυλλο φρέσκο
  • 4-5 κόκκους πιπεριού
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος και το πράσινο τρυφερό)
  • 1 κοτσάνι σέλερι, καθαρισμένο από τις ίνες και ψιλοκομμένο
  • ½ μήλο κόκκινο με τη φλούδα, σε κυβάκια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 καρότο μικρό, τριμμένο
  • 1 αβγό βραστό, σφιχτό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας μαγιονέζα, μεγάλες
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille Mi-Forte
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό μαζί με 1 φύλλο φρέσκιας δάφνης και μερικoύς κόκκους ολόκληρο πιπέρι. Το στραγγίζετε και όταν κρυώσει λίγο του αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και το κόβετε σε κυβάκια. Το ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ.
  • Καθαρίζετε και κόβετε το μήλο και τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά και τα ρίχνετε στο μπολ με το κοτόπουλο.
  • Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το αβγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα Maille και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε την κοτοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
  • Όταν θέλετε να σερβίρετε κόβετε τα ψωμάκια οριζόντια στη μέση και τα ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι από την κομμένη μεριά. Ακουμπάτε φύλλα σαλάτας στο κάτω μέρος των ψωμιών και μοιράζετε τη σαλάτα από πάνω. Κλείνετε με το δεύτερο κομμάτι σχηματίζοντας σαντουιτσάκια και σερβίρετε αμέσως.


olivemagazine.gr
 
Back to top!