Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριά, σπανάκι και μοτσαρέλα


Ένα βαρετό στήθος κοτόπουλο μπορεί να μεταμορφωθεί σε πεντανόστιμο και ζουμερό άμα το γεμίσουμε με πιπεριά, σπανάκι και μοτσαρέλα. Τόσο απλά το κοτόπουλο μας αποκτά ιταλικό αέρα και γίνεται ακαταμάχητο.

Πριν ψήσουμε τα γεμιστά ρολά κοτόπουλου δεν ξεχνάμε να τα αλείψουμε με μπασλάμικο ξύδι με λάδι. Συνοδεύεται τέλεια με αρωματικό ρύζι ή πουρέ.

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριά, σπανάκι και μοτσαρέλα. Γεμιστό με γεύση…

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 στήθη κοτόπουλο (115γρ. το καθένα)
  • 4 λωρίδες ψητή κόκκινη πιπεριά
  • περίπου 20 φύλλα σπανάκι
  • 4 μπαστούνια τυριού μοτσαρέλα
  • ξύδι μπασλάμικο με λάδι, αλάτι και πιπέρι, για άλειμμα πριν το ψήσιμο
  • Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριά, σπανάκι και μοτσαρέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι ή την σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ανοίγουμε τα στήθη κοτόπουλου στην μέση.
  • Τοποθετούμε περίπου 5 φύλλα σπανάκι στην μέση.
  • Βάζουμε την ψητή κόκκινη πιπεριά και το μπαστούνι τυριού πάνω από το σπανάκι.
  • Το τυλίγουμε σαν ένα πούρο και το κλείνουμε με 1-2 οδοντογλυφίδες.
  • Το ψήνουμε για 5 λεπτά από την μία πλευρά και για άλλα 5 λεπτά από την άλλη. Κοιτάμε αν έχει ψηθεί και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά αν χρειάζεται (10-15 λεπτά ανάλογα με το τηγάνι και το πάχος του κοτόπουλου).
  • Το σερβίρουμε ή το κόβουμε να δούμε αν έχει ψηθεί εσωτερικά.



marymarycook.gr
 
Back to top!