Searching...
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Μους σοκολάτας με σαντιγί και φράουλες


ΥΛΙΚΑ:

Για τη μους σοκολάτας:

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα (σε μικρά κομμάτια)
  • 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 125 σαντιγί

Για τη σαντιγί:

  • 325 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη μους σοκολάτας:

  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει το βράσιμο. Την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από την κρέμα τις φράουλες, γεμίζουμε με σαντιγί και τέλος γαρνίρουμε με λίγες φράουλες ακόμα.

Για τη σαντιγί:

  • Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.


sidagi.gr
 
Back to top!