Searching...
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2015

Γιαούρτι με πορτοκάλι, κόκκινο κρασί και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς!



Ένα επιδόρπιο που θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο σας! Σίγουρα μετά από ένα γεύμα πάντα ακολουθεί η επιθυμία για ένα επιδόρπιο που θα αλλάξει τη γεύση σας και θα σας αφήσει μια γλύκα στο στόμα. Σε μόλις 20 λεπτά θα έχετε ετοιμάσει για εσάς και τους φίλους τους ένα λαχταριστό επιδόρπιο από γιαούρτι με πορτοκάλι, κόκκινο κρασί και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς που θα σας γλυκάνει με μιας! Ένα επιδόρπιο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αρκετά δροσιστικό με φρέσκα πορτοκάλια αποτελεί μια γρήγορη και εναλλακτική λύση! Το κόκκινο κρασί δίνει στους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς οξύτητα και φρουτώδη γεύση.

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 ολόκληρους γλυκάνισους
  • 1 πρέζα κρέμας ταρτάρ
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια
  • Φρέσκα φύλλα μέντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη τους γλυκάνισους, την κρέμα ταρτάρ και 3 κουταλιές της σούπας νερό και τοποθετήστε σε ένα μέτριο τηγάνι.
  • Αφήστε το να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατέβοντας περιστασιακά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
  • Περιμένετε μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 8 λεπτά.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέστε προσεκτικά 1/4 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Ύστερα προσθέστε και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι με το κρασί.
  • Βράστε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας παράλληλα για να βεβαιωθείτε ότι όλη η ζάχαρη έχει διαλυθεί.
  • Αφήστε την να κρυώσει εντελώς.
  • Η καραμέλα με το κόκκινο κρασί μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα.Καλύψτε και καταψύξτε λοιπόν σε περίπτωση που τη χρειαστείτε για άλλη μερίδα. Ξαναζεστάνετε για να χαλαρώσει λίγο πριν από τη χρήση.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε όλη τη φλούδα από τα πορτοκάλια.
  • Κόψτε τα σε 8 κομμάτια ή σε δακτυλίους. Τοποθετήστε 1-2 φέτες στο κάτω μέρος ενός ρηχού γυάλινου ποτηριού.
  • Κατόπιν περιχύστε με 1 γενναιόδωρη κουταλάκια του γλυκού την καραμέλα με το κόκκινο.
  • Συνεχίστε με μια κουταλιά γιαούρτι, ρίχνοντας από πάνω τα καρύδια. Επαναλάβετε δύο φορές και τελειώστε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
  • Περιχύστε λίγο από πάνω με το μίγρα από καραμέλα και κόκκινο κρασί. Τέλος, καλύψτε το πάνω μέρος με φύλλα μέντας.


koolnews.gr
 
Back to top!