Searching...
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 13, 2015

Τούρτα ροδάκινο



Ανάλαφρη και δροσιστική τούρτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1-1½ πακέτο σαβουαγιάρ
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής
  • 400 γραμμ. γάλα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι ζελέ ροδάκινο
  • 1 κομπόστα ροδάκινο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (για τη σαντιγί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Στραγγίζουμε την κομπόστα ροδάκινο. 
  • Σε μισό ποτήρι σιρόπι (100 γραμμ.) διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ. 
  • Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ. 
  • Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβουαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα. 
  • Χτυπάμε τη σαντιγί, τη βγάζουμε από το μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με 400 γραμμ. γάλα. 
  • Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί. 
  • Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.


argiro.com.gr
 
Back to top!