Searching...
Τρίτη 2 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 02, 2015

Παγωτό με ελληνικό καφέ


ΥΛΙΚΑ:
  • Γάλα: 3 κούπες 
  • Κορν φλάουρ: 2 κουταλιές σούπας 
  • Κρέμα γάλακτος: 1 κούπα 
  • Αλάτι: 2 πρέζες 
  • Τυρί κρέμα: 3 κουταλιές σούπας 
  • Καστανή ζάχαρη: 3/4 κούπας 
  • Σιρόπι γλυκόζη: 3 κουταλιές σούπας 
  • Ελληνικό καφέ: 1/4 κούπας (σκόνη) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Κρατάτε τη μισή κούπα γάλα. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα, μαζί με την κρέμα, την ζάχαρη, τον καφέ και την γλυκόζη και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και να κάψει το μείγμα. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε 5 λεπτά. 
  • Προσθέτετε στο γάλα που κρατήσατε το κορν φλάουρ και το ανακατεύετε να λιώσει. 
  • Περνάτε το μείγμα του γάλακτος με τον καφέ από πολύ ψιλή γάζα, για να αφαιρέσετε τους κόκκους του καφέ. Βάζετε το γάλα ξανά σε κατσαρόλα και προσθέτετε και το γάλα με το κορν φλάουρ. Βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να πυκνώσει το μείγμα. 
  • Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το αλάτι και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε να λιώσει το τυρί. Σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων, η οποία εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα και αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε να κρυώσει πιο γρήγορα, την βάζετε σε μπολ που με την σειρά του βάζετε σε μεγαλύτερο μπολ με παγάκια.
  • Βάζετε το παγωτό σε παγωτομηχανή να παγώσει και όταν ετοιμαστεί το βάζετε στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε σε μπολ στην κατάψυξη και το χτυπάτε να αφρατέψει κάθε μία ώρα για τουλάχιστον 3 - 4 φορές. 



radicio.com
 
Back to top!