Searching...
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015

Παγωμένο γλυκό με γιαούρτι και μπανάνες



ΥΛΙΚΑ:

  • 6 μπανάνες σχετικά ώριμες
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό (5-10%)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • 50γρ. σταφίδες
  • 3 κ.σ. ρούμι μαύρο
  • 50γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή τρούφα 
  • 50γρ. φουντούκια
  • 4 κ.σ. σως καραμέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το γλυκό, βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με το ρούμι για να μαλακώσουν. Όταν έχουν μαλακώσει, σε ένα μούλτι ρίχνετε τις 4 μπανάνες, το γιαούρτι, την κανέλα, το μέλι και τις σταφίδες με το ρούμι και τα χτυπάτε. Θα έχετε μια ρευστή κρέμα, την οποία θα βάλετε σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρετε, βγάζετε το τάπερ από την κατάψυξη, το αφήνετε λίγο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα. Τρίβετε ε ελάχιστα τα φουντούκια, κόβετε σε φέτες τις υπόλοιπες μπανάνες και ετοιμάζετε τα ποτήρια.
  • Σε κάθε ποτήρι ρίχνετε λίγες φέτες μπανάνας, τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα, μια κουταλιά «παγωτό», σως καραμέλας, φουντούκια και συνεχίζετε έτσι με στρώσεις. Καταναλώνεται αμέσως.



mama365.gr
 
Back to top!