Searching...
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αρωματικό ταμπουλέ με κινόα, πολύχρωμες πιπεριές και φέτα


Η σαλάτα ταμπουλέ είναι χορταστική και μπορεί να σερβιριστεί και ως κυρίως για ελαφρύ μεσημεριανό, όπως επίσης μπορεί να συνοδεύσει ψητό φιλέτο ή ψητό ψάρι.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη σαλάτα:
  • 200γρ. κινόα βρασμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
  • 150γρ. φέτα, σε τρίμματα
  • φυλλαράκια μαϊντανού
  • ½ αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βάζετε σε ένα μπολ την κινόα, την ντομάτα, το αγγούρι, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και τα αποξηραμένα σύκα. Περιχύνετε τη σαλάτα με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το κύμινο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Όταν θέλετε να σερβίρεται πασπαλίζετε πάνω από τη σαλάτα τα τρίμματα της φέτας και τα φυλλαράκια του μαϊντανού και σερβίρετε με τις λεπτοκομμένες φέτες του αβοκάντο.

olivemagazine.gr
 
Back to top!