Searching...
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Πάβλοβα με φράουλες


ΥΛΙΚΑ:

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος

Για τη σως:

  • 300 γρ πολτοποιημένες φράουλες
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό μισού λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και μόλις η μαρέγκα αρχίσει να «στέκεται» ρίχνουμε τη ζάχαρη –μια κουταλιά τη φορά- και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να γυαλίζει. 
  • Έπειτα ρίχνουμε μέσα το μηλόξυδο, την βανίλια και το κορν φλαουρ. 
  • Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε τη μαρέγκα στη μέση και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί στο κέντρο μια μικρή λακουβίτσα. 
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και αφήνουμε την pavlova να κρυώσει μέσα στο φούρνο. 
  • Όταν κρυώσει η μαρέγκα, παίρνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες, τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. 
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί και καλύπτουμε με τη σαντιγί τη μαρέγκα. 
  • Βάζουμε από πάνω τις κομμένες φράουλες και μετά περιχύνουμε με τη σως φράουλες που κάναμε πιο πάνω.



tzispot.com
 
Back to top!