ΥΛΙΚΑ:
Για τη μαρέγκα:
- 4 ασπράδια
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. μηλόξυδο
- 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 350 ml κρέμα γάλακτος
Για τη σως:
- 300 γρ πολτοποιημένες φράουλες
- 50 γρ. ζάχαρη
- Χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και μόλις η μαρέγκα αρχίσει να «στέκεται» ρίχνουμε τη ζάχαρη –μια κουταλιά τη φορά- και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να γυαλίζει.
- Έπειτα ρίχνουμε μέσα το μηλόξυδο, την βανίλια και το κορν φλαουρ.
- Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε τη μαρέγκα στη μέση και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί στο κέντρο μια μικρή λακουβίτσα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και αφήνουμε την pavlova να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
- Όταν κρυώσει η μαρέγκα, παίρνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες, τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί και καλύπτουμε με τη σαντιγί τη μαρέγκα.
- Βάζουμε από πάνω τις κομμένες φράουλες και μετά περιχύνουμε με τη σως φράουλες που κάναμε πιο πάνω.