Searching...
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Τορτελίνια με λιαστές ντομάτες και γαρίδες


Αυτό το πιάτο φτιάχνεται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και αυτή είναι η επιτυχία του. Τα υλικά, ειδικά οι γαρίδες, δεν πρέπει να σοταριστούν πολύ. Οι γαρίδες μέσα σε 2-3 λεπτά είναι έτοιμες και πεντανόστιμες διαφορετικά θα γίνουν σκληρές και στεγνές.

Τορτελίνια με λιαστές ντομάτες και γαρίδες. Εύκολα και πεντανόστιμα…

ΥΛΙΚΑ:

  • 230 γρ. τορτελίνια
  • νερό, για βράσιμο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 115 γρ. ξεφλουδισμένες γαρίδες, πασπαλισμένες με μία πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 115 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα πριν ρίξουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες μέχρι η επιφάνεια τους να ασπρίσει, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πριν προσθέσουμε τα τορτελίνια. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.


marymarycook.gr
 
Back to top!