Αυτό το πιάτο φτιάχνεται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και αυτή είναι η επιτυχία του. Τα υλικά, ειδικά οι γαρίδες, δεν πρέπει να σοταριστούν πολύ. Οι γαρίδες μέσα σε 2-3 λεπτά είναι έτοιμες και πεντανόστιμες διαφορετικά θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
Τορτελίνια με λιαστές ντομάτες και γαρίδες. Εύκολα και πεντανόστιμα…
ΥΛΙΚΑ:
- 230 γρ. τορτελίνια
- νερό, για βράσιμο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 115 γρ. ξεφλουδισμένες γαρίδες, πασπαλισμένες με μία πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 115 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα πριν ρίξουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες μέχρι η επιφάνεια τους να ασπρίσει, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πριν προσθέσουμε τα τορτελίνια. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
marymarycook.gr