Searching...
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 02, 2015

Φρουτένια σαλάτα


Μια ολόδροση σαλάτα με τις τελευταίες ανοιξιάτικες φράουλες-που είναι και οι νοστιμότερες-για να συνοδεύσεις ιδανικά ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο ή να την γευτείς σαν κυρίως πιάτο γεμάτο βιταμίνες σε ένα ανάλαφρο γεύμα.

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 πορτοκάλια
  • 150γρ. φράουλες
  • 150γρ. ανθότυρο σπασμένο σε μπουκιές
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο

Για τη σος:
  • 1 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ετοιμάζετε πρώτα τα φρούτα: Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Στη συνέχεια καθαρίζετε το πορτοκάλι και το φιλετάρετε. Ρίχνετε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά της σος και τη ρίχνετε στο μπολ με τα φρούτα.
  • Σε μια πιατέλα, στρώνετε τις φράουλες, το πορτοκάλι και το ανθότυρο. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δυόσμου και προσθέτετε λίγη παραπάνω σος με ένα κουταλάκι.


olivemagazine.gr
 
Back to top!