Μια ολόδροση σαλάτα με τις τελευταίες ανοιξιάτικες φράουλες-που είναι και οι νοστιμότερες-για να συνοδεύσεις ιδανικά ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο ή να την γευτείς σαν κυρίως πιάτο γεμάτο βιταμίνες σε ένα ανάλαφρο γεύμα.
ΥΛΙΚΑ:
- 2 πορτοκάλια
- 150γρ. φράουλες
- 150γρ. ανθότυρο σπασμένο σε μπουκιές
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
Για τη σος:
- 1 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ετοιμάζετε πρώτα τα φρούτα: Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Στη συνέχεια καθαρίζετε το πορτοκάλι και το φιλετάρετε. Ρίχνετε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά της σος και τη ρίχνετε στο μπολ με τα φρούτα.
- Σε μια πιατέλα, στρώνετε τις φράουλες, το πορτοκάλι και το ανθότυρο. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δυόσμου και προσθέτετε λίγη παραπάνω σος με ένα κουταλάκι.
olivemagazine.gr