Γλυκό με μπισκότα και κρέμα τυριού με λεμόνι. Απολαυστικό…
ΥΛΙΚΑ:
- 2 συσκευασίες 250γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
- 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 34 μπισκότα με γεύση λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- σαντιγί και φράουλες, για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Απλώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκατοστών πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Χτυπάμε μέσα και την κρέμα γάλακτος για 1-2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει.
- Βουτάμε κάθε ένα μπισκότο μέσα στο γάλα και απλώνουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος κρέμας τυριού πάνω από τα μπισκότα και λειαίνουμε την κορυφή. Επαναλαμβάνουμε με στρώματα μπισκότων και κρέμας μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις από το καθένα.
- Καλύπτουμε την κορυφή με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα. Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε με σαντιγί και φράουλες, αν θέλουμε.
marymary.gr