Searching...
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015

Τιραμισού με πορτοκάλι


Αυτό το τιραμισού έχει βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε με λικέρ και χυμό πορτοκαλιού. Δεν περιέχει καθόλου καφέ αλλά κακάο σε σκόνη. Μου αρέσει γιατί είναι ένα ελαφρύ γλυκό με τέλειο άρωμα και υπέροχη ντελικάτη γεύση. Είναι ότι πρέπει μετά από ένα πλούσιο φαγοπότι.

Τιραμισού με πορτοκάλι. Εύκολο και απολαυστικό!

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μεγάλα αυγά, με διαχωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 450γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ με πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεπτό ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 (200γρ.) πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • σκόνη κακάο για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού 25×25 εκατοστών μία πλαστική μεμβράνη. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 12 ατομικά φορμάκια ή ποτήρια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει λείο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ, το τυρί μασκαρπόνε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν οι μαλακές κορυφές. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη λαστιχένια σπάτουλα, απαλά ανακατεύουμε το μείγμα ασπραδιών στο μείγμα με το τυρί.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και την μαρμελάδα μέχρι η μαρμελάδα να λιώσει και να γίνει λεία. Βουτάμε κάθε ένα μπισκότο σαβαγιάρ στο μείγμα χυμού για 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο έτοιμο ταψί σπάζοντας στην μέση κάποια για να χωρέσουν.
  • Απλώνουμε το μισό μείγμα τυριού μασκαρπόνε ομοιόμορφα πάνω από το στρώμα των μπισκότων. Πασπαλίζουμε από πάνω με σκόνη κακάου. Απλώνουμε από πάνω άλλο ένα στρώμα μπισκότων, ακολουθούμενο από κρέμα μασκαρπόνε και πασπαλίζοντας με σκόνη κακάου.
  • Καλύπτουμε από πάνω με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.


marymarycook.gr
 
Back to top!