Searching...
Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Κεκάκια financier πορτοκάλι


Νόστιμα γλυκάκια, γαλλικής προέλευσης, τα « financier» είναι μικρά κεκάκια, ελαφρώς υγρά, που μοιάζουν πολύ με το κλασικό κέικ και συνήθως περιέχουν αμύγδαλα ή πούδρα αμυγδάλου. Εδώ φτιάχνουμε μια ωραία παραλλαγή με πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ:

  • 6 ασπράδια αβγών (90γρ.)
  • 45 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 24 γρ. μέλι
  • 220 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 200 γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
  • 100 γρ. γλυκό πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να βράσει για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πιάσει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά σουρώνετε από την επιφάνεια τα στερεά στοιχεία που έχουν μείνει και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μέλι, την πούδρα αμυγδάλου, τα ασπράδια. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα. Η ζύμη σας θα σφίξει αρκετά. Μόλις τα υλικά σας ομογενοποιηθούν, προσθέτετε το γλυκό πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και ανακατεύετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
  • Μόλις βγάλετε τα financier από το φούρνο, τα βγάζετε από τις φόρμες πριν κρυώσουν εντελώς για να μην νοτίσουν.

Tip: 

  • Ιδανικά μπορείτε να συνοδεύσετε τα financier με κάποιο είδος πραλίνας.


olivemagazine.gr
 
Back to top!