Searching...
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Φτερούγες κοτόπουλου με Jack Daniels sauce



Το αγαπημένο σου ποτό μπορεί να κάνει μια τέλεια σάλτσα για τις φτερούγες που θα φας το μεσημέρι. Αν συνοδεύσεις και με πουρέ τότε οι καλεσμένοι θα γλείφουν και τα δάχτυλα τους.

ΥΛΙΚΑ:
  • 24 φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι Jack Daniels ή οποιοδήποτε άλλο ουίσκι
  • 1/4 φλιτζάνι tabasco
  • 3 κ σ μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ σ καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κ γ τσίλι
  • 1/4 κ γ μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ γ σκόρδο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μόλις λιώσει προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί το αλκοόλ.
  • Ψήνουμε στην ψησταριά τις φτερούγες κοτόπουλου για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το πόσο τραγανές τις θέλετε στη συνέχεια αφαιρούμε τις φτερούγες από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.


thatslife.gr
 
Back to top!