Searching...
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Oreo chocolate trifles


Ένα απολαυστικό γλύκισμα με άρωμα μπισκότου oreo και σοκολάτας, για όλες τις εποχές.

ΥΛΙΚΑ για 4 – 6 ποτήρια:
  • 350 γρμ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 2 κουτ. σ. ζάχαρη
  • 750 γρμ. κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, (ακολουθεί συνταγή)
  • 20 μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένα σε μέτρια κομμάτια
  • λίγο ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρα 35% κακάο, ή κουβερτούρα γάλακτος, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος ώσπου να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, και την χτυπάμε σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
  • Παίρνουμε 250 κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος διαδοχικά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά, φτιάχνοντας μία αφράτη μους..
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ:
  • Ρίχνουμε ίση ποσότητα τριμμένα μπισκότα στα ποτήρια, (περίπου 2 κουτ. σούπας). 
  • Ρίχνουμε ένα στρώμα κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, (περίπου 3 κουτ. σούπας) και την στρώνουμε. 
  • Ένα στρώμα μούς σοκολάτας, (περίπου 3 κουτ. σούπας) και δύο κουτ. σούπας περίπου τριμμένα μπισκότα. 
  • Συνεχίζουμε με ένα ακόμα στρώμα κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, ένα στρώμα μους σοκολάτα, ένα στρώμα τριμμένα μπισκότα. 
  • Τέλος με ένα κορνέ γεμίζουμε το ποτήρι με μους σοκολάτα. Πασπαλίζουμε λίγο ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα, και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα:
  • 450 γρμ. γάλα πλήρες
  • 110 γρμ. ζάχαρη
  • 35 γρμ. αλεύρι
  • 45 γρμ. κόρν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 κρόκους αυγού
  • 30 γρμ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σ. κακάο σκόνη
  • 70 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 250 γρμ. γάλα με την ζάχαρη, και το κακάο και αφήνουμε μέχρι που να αρχίζει να βράζει, ανακατεύοντας λίγο να διαλυθεί το κακάο. 
  • Εν το μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, κόρν φλάουρ, την βανίλια, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει μία λεία κρέμα χωρίς σβόλους. 
  • Αφού αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με το σύρμα έως ότου πήξει. 
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά, και δοκιμάζουμε λίγο να δούμε αν μας μυρίζει αλευρίλας, αν ναι, ξαναβάζουμε στη φωτιά για 5-10 δευτερόλεπτα ακόμα, να ψηθεί το αλεύρι να μην μυρίζει. 
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά, και ρίχνουμε τον κρόκο, ανακατεύοντας δυνατά, ρίχνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια. 
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά, και να λιώσει η σοκολάτα. 
  • Βάζουμε την κρέμα σε μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να πατάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Tip:
  • Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη, από τα σούπερ μάρκετ, και να την φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες. Αλλά εγώ προτιμώ να αγνά υλικά.


sokolatomania.gr
 
Back to top!