Ένα απολαυστικό γλύκισμα με άρωμα μπισκότου oreo και σοκολάτας, για όλες τις εποχές.
ΥΛΙΚΑ για 4 – 6 ποτήρια:
- 350 γρμ. κρέμα γάλακτος, κρύα
- 2 κουτ. σ. ζάχαρη
- 750 γρμ. κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, (ακολουθεί συνταγή)
- 20 μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένα σε μέτρια κομμάτια
- λίγο ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρα 35% κακάο, ή κουβερτούρα γάλακτος, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος ώσπου να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, και την χτυπάμε σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
- Παίρνουμε 250 κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος διαδοχικά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά, φτιάχνοντας μία αφράτη μους..
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ:
- Ρίχνουμε ίση ποσότητα τριμμένα μπισκότα στα ποτήρια, (περίπου 2 κουτ. σούπας).
- Ρίχνουμε ένα στρώμα κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, (περίπου 3 κουτ. σούπας) και την στρώνουμε.
- Ένα στρώμα μούς σοκολάτας, (περίπου 3 κουτ. σούπας) και δύο κουτ. σούπας περίπου τριμμένα μπισκότα.
- Συνεχίζουμε με ένα ακόμα στρώμα κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, ένα στρώμα μους σοκολάτα, ένα στρώμα τριμμένα μπισκότα.
- Τέλος με ένα κορνέ γεμίζουμε το ποτήρι με μους σοκολάτα. Πασπαλίζουμε λίγο ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα, και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα:
- 450 γρμ. γάλα πλήρες
- 110 γρμ. ζάχαρη
- 35 γρμ. αλεύρι
- 45 γρμ. κόρν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 2 κρόκους αυγού
- 30 γρμ. βούτυρο
- 1 κουτ. σ. κακάο σκόνη
- 70 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 250 γρμ. γάλα με την ζάχαρη, και το κακάο και αφήνουμε μέχρι που να αρχίζει να βράζει, ανακατεύοντας λίγο να διαλυθεί το κακάο.
- Εν το μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, κόρν φλάουρ, την βανίλια, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει μία λεία κρέμα χωρίς σβόλους.
- Αφού αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με το σύρμα έως ότου πήξει.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, και δοκιμάζουμε λίγο να δούμε αν μας μυρίζει αλευρίλας, αν ναι, ξαναβάζουμε στη φωτιά για 5-10 δευτερόλεπτα ακόμα, να ψηθεί το αλεύρι να μην μυρίζει.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, και ρίχνουμε τον κρόκο, ανακατεύοντας δυνατά, ρίχνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά, και να λιώσει η σοκολάτα.
- Βάζουμε την κρέμα σε μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να πατάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Tip:
- Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη, από τα σούπερ μάρκετ, και να την φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες. Αλλά εγώ προτιμώ να αγνά υλικά.
sokolatomania.gr