Searching...
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015

Κοτόπιτα µε λαχανικά



Μια πίτα που αποτελεί πλήρες γεύμα από μόνη της. Αφράτη και ελαφριά στη γεύση, με ψιλοκομμένο κοτόπουλο και λαχανικά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγο κίτρινο τυρί.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο βρασμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα να βράσει καλά και να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει, κρατάμε τον ζωμό και το ξεκοκαλίζουμε. Μαδάμε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα ρηχή, πλασοτέ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, να γίνουν διάφανα, 5΄-6΄.
  • Προσθέτουμε το πράσο και τα τριμμένα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄-4΄. Προσθέτουμε 2 φλ. τσαγιού από τον ζωμό κότας (τον υπόλοιπο τον χρησιμοποιούμε για σούπα ή για ριζότο) και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιουν σχεδόν τον ζωμό. Τότε προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνουμε τη γέμιση να πιει όλο το υγρό και να στεγνώσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε μαϊντανό και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 36 ή 38. Στρώνουμε διαγώνια τρία φύλλα ελαφρά λαδωμένα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση.
  • Στρώνουμε ένα λαδωμένο φύλλο και αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων. Λαδώνουμε τα υπόλοιπα δύο φύλλα και τα στρώνουμε σουρωτά να καλύψουμε την πίτα.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι. Ψήνουμε την κοτόπιτα στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.


syntagesmekefi.gr
 
Back to top!