Searching...
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 02, 2015

Παγωτό χαλβάς με ταxίνι, μέλι και αμύγδαλα


Γλυκιά γεύση πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα θα σας γεμίσουν ενέργεια!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
  • 1 κουτί Ταχίνι 
  • 2 κουτιά φρέσκο γάλα 
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο 
  • 1½ φλ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Χρησιμοποιούμε τη συσκευασία από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα για αυτή τη συνταγή. Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα) σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οCσε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι πάντα ανακατεύοντας και τέλος σε χαμηλή ταχύτητα (στο μίξερ) ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30΄. 
  • Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό. Το ξαναπαγώνουμε για 30΄. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για ακόμη δύο φορές.

argiro.gr
 
Back to top!