Searching...
Κυριακή 11 Μαΐου 2014
Κυριακή, Μαΐου 11, 2014

Πατατοτυρόπιτα





Πλούσια και καταπληκτική για όσους αγαπούν τις δυνατές συγκινήσεις, η πατατοτυρόπιτα της Μαριλού-που όπως όλα τα ωραία πράγματα-κάποτε της προέκυψε από ένα λάθος-είναι ιδανική για ένα φιλικό ή καθημερινό τραπέζι. Αν τη συνοδεύσεις και με μια πράσινη σαλάτα δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω:

Υλικά

  • 4 βρασμένες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6-7 αβγά
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

  • Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αβγά, το γάλα, το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και αν το μείγμα βγει σφιχτό ρίχνουμε λίγο παραπάνω γάλα, αν βγει αραιό λίγο παραπάνω αλεύρι.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι σαν του κέικ.
  • Πασπαλίζουμε ένα ταψί με τη μισή φρυγανιά και λίγο λάδι, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: i-diadromi.gr
 
Back to top!