Πλούσια και καταπληκτική για όσους αγαπούν τις δυνατές συγκινήσεις, η πατατοτυρόπιτα της Μαριλού-που όπως όλα τα ωραία πράγματα-κάποτε της προέκυψε από ένα λάθος-είναι ιδανική για ένα φιλικό ή καθημερινό τραπέζι. Αν τη συνοδεύσεις και με μια πράσινη σαλάτα δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω:
Υλικά
- 4 βρασμένες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6-7 αβγά
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- 3 φλ. γάλα
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. φέτα τριμμένη
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αβγά, το γάλα, το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και αν το μείγμα βγει σφιχτό ρίχνουμε λίγο παραπάνω γάλα, αν βγει αραιό λίγο παραπάνω αλεύρι.
- Η ζύμη πρέπει να είναι σαν του κέικ.
- Πασπαλίζουμε ένα ταψί με τη μισή φρυγανιά και λίγο λάδι, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή: i-diadromi.gr