Τα κανελόνια είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε στον κιμά σας λίγο τσίλι αν σας αρέσουν οι καυτερές συνταγές.
Υλικά:
- 1 πακέτο κανελόνια
- 3/4 κιλό κιμά
- 2 κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- άσπρο κρασί
- λίγο νερό
- 1/2 ποτήρι ντομάτα χυμό
- αλάτι & πιπέρι κανέλα
- 3-4 αβγά
- 4-5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 φλ. τριμμένο τυρί
Παρασκευή:
Για τον κιμά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά. Ανακτεύουμε καλά και προσέχουμε να μην κάνει σβώλους.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε λίγο νερό, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό του. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να μισοκρυώσει και σπάμε μέσα στον κιμά τα αβγά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Για τα κανελόνια
- Βράζουμε τα κανελόνια σε σε μεγάλη κατσαρόλα, ακριβώς όπως κάνουμε με τα μακαρόνια.
- Τοποθετούμε τα κανελόνια σε τρυπητό και τα αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, ώσπου να κρυώσουν καλά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.
- Πασπαλίζουμε το εσωτερικό του κάθε κανελονιού με λίγο τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να μη γλιστράει η γέμιση. Προσέχουμε να μην παραγεμίσουμε τα κανελόνια με τη γέμιση, γιατί θα φουσκώσει.
- Τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια σε ταψί και μόλις στρώσουμε όλα τα κανελόνια, προσθέτουμε το ζεστό γάλα ώστε σχεδόν να τα καλύψει.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο, αλάτι, άσπρο πιπέρι και κανέλα και τα ψήνουμε για περίπου 30-45 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και προαιρετικά σάλτσα ντομάτας.
Tips:
Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με τα μεγάλα κοχύλια.
Πηγή: gourmed.gr