Υλικά
- 1/4 της κούπας ζεστό νερό
- 1 πακέτο μαγιά
- 1 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 5 κουταλιές βούτυρο
- 2 κούπες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ πατάτες
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 1 αβγό, ελάχιστα χτυπημένο
- 5 με 7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λιωμένο βούτυρο, σκόνη σκόρδου και μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε μία μεζούρα συνδυάστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε το γάλα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Ρίξτε το μείγμα στις λιωμένες πατάτες και προσθέστε το χυμό του λεμονιού. Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε το αβγό και τη μαγιά, ανακατεύοντας.
- Προσθέστε άλλες δύο κούπες αλεύρι και ανακατέψτε στο μίξερ για 3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
- Σκεπάστε με κουβέρτες και αφήστε το μείγμα να φουσκώσει για 2 ώρες.
- Πλάστε τα καρβελάκια αφού αλευρώσετε καλά το μείγμα και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
- Αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό και σερβίρετε
Πηγή: briefingnews.gr