Searching...
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014
Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014

Αφράτα ψωμάκια πατάτας


Υλικά

  • 1/4 της κούπας ζεστό νερό
  • 1 πακέτο μαγιά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κούπες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ πατάτες
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 αβγό, ελάχιστα χτυπημένο
  • 5 με 7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λιωμένο βούτυρο, σκόνη σκόρδου και μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Σε μία μεζούρα συνδυάστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε το γάλα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  • Ρίξτε το μείγμα στις λιωμένες πατάτες και προσθέστε το χυμό του λεμονιού. Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε το αβγό και τη μαγιά, ανακατεύοντας.
  • Προσθέστε άλλες δύο κούπες αλεύρι και ανακατέψτε στο μίξερ για 3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
  • Σκεπάστε με κουβέρτες και αφήστε το μείγμα να φουσκώσει για 2 ώρες.
  • Πλάστε τα καρβελάκια αφού αλευρώσετε καλά το μείγμα και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
  • Αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό και σερβίρετε
Πηγή: briefingnews.gr
 
Back to top!