ΥΛΙΚΑ:
- 6 αυγά βρασμένα σφιχτά
- 3 κ.σ. φρέσκια μυζήθρα, μανούρι ή ρικόττα
- 2 κ.σ. πέστο από σπανάκι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ:
- 1 1/2 φλ.τσ. σπανάκι φρέσκο baby
- 90 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα τριμμένη
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 σκ. σκόρδο λυωμένη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Φτιάχνουμε το πέστο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενής πολτός.
- Όσο περισσέψει το φυλάμε σε βαζάκι στο ψυγείο για άλλη χρήση (π.χ. ζυμαρικά).
- Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Αφαιρούμε με κουταλάκι τους κρόκους και τους βάζουμε σε βαθύ σκεύος.
- Τους λιώνουμε με το πιρούνι προσθέτοντας 2 κ.σ. σάλτσα πέστο και το τυρί, μέχρι να γίνει ένα ανοιχτοπράσινο ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε, αν θέλουμε, πιπέρι ή και αλάτι, αν χρειάζεται.
- Γεμίζουμε με το μείγμα των κρόκων με χοντρό κορνέ τις κοιλότητες των ασπραδιών, στολίζουμε με φουντίτσες μαϊντανού, βασιλικού ή δυόσμου και σερβίρουμε σαν ορεκτικό.
Τip:
Κόβουμε ένα λεπτό φετάκι από το κυρτό μέρος του ασπραδιού, ώστε να σταθούν σταθερά τα αβγά στην πιατέλα.
Πηγή: athinorama.gr