Searching...
Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Βραστά αυγά με πέστο από σπανάκι


ΥΛΙΚΑ:

  • 6 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 3 κ.σ. φρέσκια μυζήθρα, μανούρι ή ρικόττα
  • 2 κ.σ. πέστο από σπανάκι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ:

  • 1 1/2 φλ.τσ. σπανάκι φρέσκο baby
  • 90 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 σκ. σκόρδο λυωμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Φτιάχνουμε το πέστο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενής πολτός. 
  • Όσο περισσέψει το φυλάμε σε βαζάκι στο ψυγείο για άλλη χρήση (π.χ. ζυμαρικά). 
  • Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. 
  • Αφαιρούμε με κουταλάκι τους κρόκους και τους βάζουμε σε βαθύ σκεύος. 
  • Τους λιώνουμε με το πιρούνι προσθέτοντας 2 κ.σ. σάλτσα πέστο και το τυρί, μέχρι να γίνει ένα ανοιχτοπράσινο ομοιόμορφο μείγμα. 
  • Προσθέτουμε, αν θέλουμε, πιπέρι ή και αλάτι, αν χρειάζεται. 
  • Γεμίζουμε με το μείγμα των κρόκων με χοντρό κορνέ τις κοιλότητες των ασπραδιών, στολίζουμε με φουντίτσες μαϊντανού, βασιλικού ή δυόσμου και σερβίρουμε σαν ορεκτικό.


Τip: 
Κόβουμε ένα λεπτό φετάκι από το κυρτό μέρος του ασπραδιού, ώστε να σταθούν σταθερά τα αβγά στην πιατέλα.

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!