ΥΛΙΚΑ:
- 6 αβγά, βρασμένα σφιχτά
- 80 γρ. τεμαχισμένο φιλέτο πέστροφας
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. κίμινο τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε κατά μήκος.
- Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε βαθύ σκεύος.
- Ψιλοκόβουμε τη μισή κάππαρη.
- Προσθέτουμε στους κρόκους τη μαγιονέζα, τα μπαχαρικά και το λεμόνι και λυώνουμε με το πιρούνι να γίνει ένα μείγμα.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κάππαρη, την πέστροφα και το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλότητες των ασπραδιών, σχηματίζοντας βουναλάκι με κουταλάκι ή βγάζουμε το μείγμα με χοντρό κορνέ.
- Γαρνίρουμε με ολόκληρη κάππαρη και μαϊντανό.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Τip:
Για ένα πιο "φροντισμένο" ορεκτικό γαρνίρουμε με ολόκληρα κομματάκια πέστροφας ή με μπρικ.
Πηγή: athinorama.gr