Searching...
Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Βραστά αυγά με καπνιστή πέστροφα


ΥΛΙΚΑ:

  • 6 αβγά, βρασμένα σφιχτά
  • 80 γρ. τεμαχισμένο φιλέτο πέστροφας
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  1/4 κ.γ. κίμινο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε κατά μήκος. 
  • Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε βαθύ σκεύος. 
  • Ψιλοκόβουμε τη μισή κάππαρη. 
  • Προσθέτουμε στους κρόκους τη μαγιονέζα, τα μπαχαρικά και το λεμόνι και λυώνουμε με το πιρούνι να γίνει ένα μείγμα. 
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κάππαρη, την πέστροφα και το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. 
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλότητες των ασπραδιών, σχηματίζοντας βουναλάκι με κουταλάκι ή βγάζουμε το μείγμα με χοντρό κορνέ. 
  • Γαρνίρουμε με ολόκληρη κάππαρη και μαϊντανό. 
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. 

Τip: 
Για ένα πιο "φροντισμένο" ορεκτικό γαρνίρουμε με ολόκληρα κομματάκια πέστροφας ή με μπρικ. 

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!