Searching...
Κυριακή 25 Μαΐου 2014
Κυριακή, Μαΐου 25, 2014

Αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου στο γκριλ


ΥΛΙΚΑ:

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (ένα που να περιέχει και μπούκοβο)
  • 1 κ. κ. ψιλοκομμένο σκόρδο (ή και περισσότερο, αν θέλουμε)
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.  σ. φυλλαράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή ψαλιδισμένο
  • 750-800 γρ. κοπανάκια ή ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δυο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε. 
  • Κρατάμε 2 κουταλιές από αυτό το μείγμα για να αλείψουμε τις συνοδευτικές πιτούλες που θα ψήσουμε στη σχάρα. 
  • Βάζουμε τα κοπανάκια στη λεκανίτσα και τα τυλίγουμε με την μαρινάδα τους. 
  • Τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε να σταθούν για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, αν όχι για όλη την νύχτα.  
  • Ζεσταίνουμε το γκριλ και στο μεταξύ βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20-30 λεπτά, μέχρι να ανακτήσει θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσουμε. 
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι αν το γκριλ μας είναι ο φούρνος μας ή το τοποθετούμε στη σχάρα και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο σύνολο, φροντίζοντας να το γυρνάμε πλευρά κάθε 4-5 λεπτά. 
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε. 

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!