ΥΛΙΚΑ:
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (ένα που να περιέχει και μπούκοβο)
- 1 κ. κ. ψιλοκομμένο σκόρδο (ή και περισσότερο, αν θέλουμε)
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. φυλλαράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή ψαλιδισμένο
- 750-800 γρ. κοπανάκια ή ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δυο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.
- Κρατάμε 2 κουταλιές από αυτό το μείγμα για να αλείψουμε τις συνοδευτικές πιτούλες που θα ψήσουμε στη σχάρα.
- Βάζουμε τα κοπανάκια στη λεκανίτσα και τα τυλίγουμε με την μαρινάδα τους.
- Τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε να σταθούν για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, αν όχι για όλη την νύχτα.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ και στο μεταξύ βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20-30 λεπτά, μέχρι να ανακτήσει θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσουμε.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι αν το γκριλ μας είναι ο φούρνος μας ή το τοποθετούμε στη σχάρα και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο σύνολο, φροντίζοντας να το γυρνάμε πλευρά κάθε 4-5 λεπτά.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Πηγή: athinorama.gr