Searching...
Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Ψητός σολομός με σάλτσα βουτύρου


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:

4 φέτες σολομού περίπου 200 γραμ η μία

Για το μαρινάρισμα του σολομού

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο  
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • Λίγο αλάτι
  • Μπόλικο πιπέρι

Για τη σάλτσα βουτύρου

  • 1 κρασοπότηρο λευκό ξύδι από κρασί
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Μαρινάρετε το σολομό με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  • Τον ψήνετε στην σχάρα του φούρνου σας στους 200ο και μέχρι να ροδίσει και από τις δυο μεριές, για περίπου 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
  • Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι ταυτοχρόνως το κρασί, το ξύδι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν ο όγκος των υλικών μειωθεί στο μισό βγάζετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνετε μέσα το βούτυρο κομμένο σε κύβους και το δουλεύετε γρήγορα να ομοιογενοποιηθεί.
  • Ρίχνετε μέσα και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά για μια τελευταία βράση.
  • Σερβίρετε τον ψητό σολομό μαζί με βραστές πατάτες και τον περιχύνετε με τη βουτυράτη σάλτσα.
Πηγή: minervahorio.gr
 
Back to top!