ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
4 φέτες σολομού περίπου 200 γραμ η μία
Για το μαρινάρισμα του σολομού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- Λίγο αλάτι
- Μπόλικο πιπέρι
Για τη σάλτσα βουτύρου
- 1 κρασοπότηρο λευκό ξύδι από κρασί
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Μαρινάρετε το σολομό με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
- Τον ψήνετε στην σχάρα του φούρνου σας στους 200ο και μέχρι να ροδίσει και από τις δυο μεριές, για περίπου 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
- Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι ταυτοχρόνως το κρασί, το ξύδι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ο όγκος των υλικών μειωθεί στο μισό βγάζετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνετε μέσα το βούτυρο κομμένο σε κύβους και το δουλεύετε γρήγορα να ομοιογενοποιηθεί.
- Ρίχνετε μέσα και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά για μια τελευταία βράση.
- Σερβίρετε τον ψητό σολομό μαζί με βραστές πατάτες και τον περιχύνετε με τη βουτυράτη σάλτσα.
Πηγή: minervahorio.gr