ΥΛΙΚΑ:
- 2 κιλά αρνί ψαχνό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 ξερά κρεμμύδια
- 4 καρότα
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ροδιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε και κόβουμε το αρνί σε μικρές μερίδες, τις οποίες αλευρώνουμε ελαφρά.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα.
- Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και λίγο νερό (το ελέγχουμε συνέχεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1 ½ με 2 ώρες.
- 10 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα (όταν το κρέας δείχνει ότι γίνεται, αλλά κρατά ακόμα) ρίχνουμε το χυμό ροδιού και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Πηγή: minervahorio.gr