ΥΛΙΚΑ:
- 2 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1-2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα τυπού Ντιζόν
- ½ φλιτζ. τσαγιού μηλόξιδο
- ½ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σοτάρουμε τους σπόρους μουστάρδας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για 2-3΄μεχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και τους βάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμύδια και το μπέικον για 2-3΄ (μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν τα κρεμμύδια) και ρίχνουμε τη μουστάρδα, το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη και τους μισούς σπόρους μουστάρδας.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε αμέσως και αφήνουμε να βράσουν για 5- 6΄ περίπου σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσας. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι και ρίχνουμε επάνω τους υπόλοιπους σπόρους. Ποσότητα: 1 ½ φλιτζ. του τσαγιού περίπου. Συντηρείται στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.
Πηγή: athensvoice.gr