Searching...
Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σάλτσα αλείμματος


ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ. σ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ.κ. πιπέρι
  • 1 κ.κ. μπούκοβο ή τσίλι σε νιφάδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο ή το τσίλι μέχρι να διαλυθούν και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. 
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα αλατοπίπερο. 
  • Προσοχή: Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τα κρέατα μόλις αρχίζουν να ψήνονται και όχι από την αρχή. 
Πηγή: athensvoice.gr
 
Back to top!