Searching...
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Σουβλάκι κοτόπουλο σε σκορδάτη μαρινάδα


Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο ψαχνό, σε κομμάτια 4 εκ. 
  • 3 πράσινες πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια
  • για τη μαρινάδα:
  • 1/2 φλ. τσ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κ.γ. πιπέρι Αleppo (σε καταστήματα μπαχαρικών)
  • 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 3-4 σκ. σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 1 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 10-12 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας καλά. 
  • Βάζουμε σε δοχείο που κλείνει τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο. 
  • Κατόπιν, τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα ή σε τηγάνι με αυλάκια και φυσικά, σε ψησταριά. 
  • Τα συνοδεύουμε με σάλτσα που θα φτιάξουμε αναμειγνύοντας τα υλικά με το γιαούρτι.  

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!