Υλικά
- 500 γρ. κοτόπουλο ψαχνό, σε κομμάτια 4 εκ.
- 3 πράσινες πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια
- για τη μαρινάδα:
- 1/2 φλ. τσ. χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
- 1 κ.γ. πιπέρι Αleppo (σε καταστήματα μπαχαρικών)
- 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 3-4 σκ. σκόρδου λιωμένες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 1 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 σκ. σκόρδο λιωμένες
- 10-12 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας καλά.
- Βάζουμε σε δοχείο που κλείνει τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
- Κατόπιν, τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα ή σε τηγάνι με αυλάκια και φυσικά, σε ψησταριά.
- Τα συνοδεύουμε με σάλτσα που θα φτιάξουμε αναμειγνύοντας τα υλικά με το γιαούρτι.
Πηγή: athinorama.gr