Searching...
Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Κουνουπίδι με καρότο και άνηθο


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα: 

  • 1 κουνουπίδι (περίπου 1 ½ κιλό)
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, σε κύβους
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα καρότα, σε κύβους
  • 1 κούπα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε νερό
  • ½ ματσάκι άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ζωμός λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζετε το κουνουπίδι και κόβετε τα κλαδάκια του. Τα πλένετε καλά.
Σε καυτό λάδι σοτάρετε τα κρεμμύδια. Ρίχνετε το καρότο, την ντομάτα, τον πελτέ, τον άνηθο, το αλάτι και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 5’ - 6’.
Προσθέτετε το κουνουπίδι και το ανακατεύετε. Ρίχνετε το ζωμό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά πασπαλίζετε με το κόκκινο πιπέρι.

Tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και 5 - 6 μπουκετάκια από μπρόκολο.
  • Για να καθαρίσετε καλά το κουνουπίδι βάλτε τα κλωναράκια σε μία λεκάνη με κρύο νερό και ρίξτε μπόλικο αλάτι... αφήστε για 10 λεπτά και πλύνετέ το καλά. 

Πηγή: agelioforos.gr
 
Back to top!